Naturens kunst og kultur
Mens vi bevæger os rundt i krattet på marken, ser vi pludselig en lille gammel brønd. Nede i brønden er der en helt masse små haletudser.
Nogle af dem var allerede med bagben. NU stod jeg og manglede syltetøjsglas og et lille net - et godt eksempel på, hvorfor det er så vigtigt at forberede sig, når man skal ud!!!!
http://www.vestrehus.dk/Dyresider/padder.htm Vi iagttog længe de små!! Vi havde spist af frugterne vi fandt på vores vej. Bl.a nespolen er moden nu - og den smager dejlig sødt. Vi smed en kerne fra frugten med lidt frugtkød rundt om, og det var sjovt at se, hvordan haletudserne langsomt nærmede sig... Men de var ikke vilde med at spise af den.
Et andet sted fandt vi forældrerne til de små haletudser... To store frøer. Jeg kan ikke rigtig finde dem i mon bog, men de ligner mest grønne frøer
http://home3.inet.tele.dk/e-ecklon/stemmer.htm
Oplevelsen med frøerne får mig til at tænke på sange som "Bim Bam Busse", "En lille frø", "Stork stork langeben" m.fl.
Stedet liger op til sanglege og andre gamle børensange
Sange:
Så går vi rundt om en enebærbusk
I en skov en hytte lå
Højt på en gren en krage
Vil du med en tur i skoven
...og mange ande...
Det er sjovt at lukke øjnene og lytte til lydene omkring en her. En leg og samtidig stimulering af børnenes høre sans kan være den, at bede børnene lukke øjnene og lytte i nogle minutter. Bagefter fortæller de enkeltvis hvad de har hørt.
Og for at sætte en mere æstetisk vinkel på, kan man sørge for at have papir og farver med, så børnene kan tegen det de hører. Dette kan også bruges som dokumentation overfor forældrerne når man kommer hjem. Man kan lave plancer og udstillinger med børnenes tegninger.
Man kan også lade børnene finde ting i krat og skov - og lime det på pap. Heraf kommer der spændende og flot kunst. Vi støtter altså barnet i dets kreative evner, samtidig med at det selv skal bruge sin fantasi.
0 Comments:
Send en kommentar
<< Home