torsdag, april 20, 2006

Økologi

Jeg har været ved at kigge lidt på de økologiske kredsløb i haven. Bl.a der hvor bierne indgår.
Bierne er en vigtig arbejdskraft i haven, især for haveejere der er glade for frugttræer.
Biavleren rejser rundt for at bringe deres bier til omraader, hvor der er planter dern blomster og producerer nektar. Dette er baade til gavn for bierne, men biavleren laver ogsa forretning med f.eks. plantage ejeren, som gerne vil have en god hoest og derfor har brug for bier til bestoevning af sine planter.
Ved at have bier til at udveksle pollen mellem frugttræerne i nabolaget, vil man kunne opleve, at træer der i ens have sjældent har givet god høst pludselig får meget mere frugt på deres træer som følge af krydsbestøvningen.
Der ud over kan vi høste honnig fra bierne. biernes 7 produkter.
For at faa stoerre forstaaelse af biernes verden, kan det vaere spaendende med et besoeg hos en biavler
Men Bierne indgår også i et andet kredsløb. De er de små i fødekæden og sammen med mange andre små insekter må de lade livet til dyr der hersker højere i hierakiet f.eks fugle.
Et andet dyr som fuglene også kan finde på at hapse, er firbenet, som jeg mener er vegetar og lever af blade.
De små fugle bliver spist af større fugle og ind i mellem også katten Simba, som lister rundt i haven.... tja sådan er det jo nu en gang her i livet...
I Randers Regnskov bruger de økologisk kredsløb til at bekæmpe skadedyr. Bl.a sætter de mariehøns og snylterhvepse ind - se linket i overskriften!

1 Comments:

Blogger asterix915 said...

Hej Anne-Mette

Hvor er det skønt at se dine billeder. Der er masser af sol og stærke farver, hvilket jeg higer efter herhjemme i lille Danmark.

Det med firbenet kan jeg godt undvære *s*

Mange hilsner
Lone

7:35 PM  

Send en kommentar

<< Home