torsdag, marts 09, 2006

En lille sød historie


Da jeg sidst var hjemme på seminar-weekend, fortalte min mors veninde mig en sød lille historie. Den handlede om en spansk prins der giftede sig med en pige fra norden. De var lykkelige og dog var hun trist, for hun savnede sådan at se sne. En forårsmorgen tog prinsen pigen med ud til en eng fyldt med mandeltræer...og straks blev pigen glad. De små hvide mandelblomster dækkede træerne, så det lignede sne.
Sidste weekend var vi ude at køre en tur - og pludselig standsede Francesco bilen. Han havde fået historen fortalt og da vi kørte forbi en mark med mandeltræer synes han at jeg skulle se dem...Men de var lyserøde...:)

Ved at give boern viden igennem fortaelling og dramatisering, opnaar man stoerre interesse fra deres side.
Saadanne historier kan fortaelles paa turen eller som oplaeg til en tur, hvor man gerne vil have at boerne for lidt forforstaaelse for det de kan moede naar vi tager paa tur.

Laeringsmaal:
  • boernene laerer noget om kulturelle udtryksformer og vaerdier, og om naturen og naturfaenomener

Erkendelsesmaal:

  • hyggelig, fortrolig og positiv voksenkontakt - og socialkontakt i det hele taget
  • boernene foeler sig som en del af faellesskabet
  • Boernenes for stoerre ordforraad og for udvidet muligheden for at kommunikere verbalt med andre

Tegn:

  • boernene bruger flere ord til at forklare sig
  • de virker trygge ved deres omgivelser og de personer de er iblandt
  • de begynder maaske selv at fortaelle historier

Evaluering:

  • Boernenes egen historier kan f.eks optages paa baand og vi kan tegne tegninger til historien, som giver oss et billede af hvad boernene har faaet ud af fortaellingen.

1 Comments:

Blogger lilian said...

Hej Anne-mette
-sikke en sød historie og dejlig kæreste du har, at han sådan kan huske den og vil 'gøre' det samme for dig. Du snakker om, at det er så koldt nede ved jer? Hvor koldt er lige koldt på de breddegrader?
-for heropppe er det godt nok koldt for tiden - den sibiriske kulde blæser forsat indover landet. Bliver det da aldrig forår?
Snakkes ved mandag!
-Lilian-

5:57 PM  

Send en kommentar

<< Home